Tuesday, October 6, 2020

Nissan оголошує про старт продажів Nissan Qashqai 2020 го модельного року

 Компанія Nissan оголошує про старт продажів Nissan Qashqai 2020 го модельного року. Автомобіль, так само як і його старший побратим по лінійці - Nissan X-Trail, отримав нові функції і опції connectivity, спрямовані на підвищення рівня комфорту, а також новий варіант комбінованої обробки сидінь Alcantara кольору кави

Для комплектацій SE Top і LE Top стала доступна функція дистанційного запуску двигуна: спеціальна кнопка розташована на ключі автомобіля. Для активації функції потрібно затиснути клавішу на кілька секунд. Дана опція зазвичай доступна тільки на кросовери більш дорогих сегментів. Крім того в комплектаціях Nissan Qashqai 2020 го модельного року, де головний пристрій з передвстановленим 4G-модемом працює під управлінням системи Яндекс.Авто (SE Yandex і LE Yandex), тепер доступна і система кругового огляду (AVM).

Для покупців Nissan Qashqai доступні два варіанти силових установок: турбований бензиновий двигун об'ємом 1.2 літра, потужністю 115 к.с. і атмосферне 2.0 літровий двигун, потужністю 144 к.с. Двигуни працюють в парі або з 6-ступінчастою механічною КПП, або з оновленою безступінчатим трансмісією Xtronic CVT.

Nissan Leaf перетворили на мобільний джерело енергії для рятувальників

 Японці розробили електрокар підвищеної прохідності, який довгий час може живити відбійний молоток або апарат штучної вентиляції легенів

Компанія Nissan представила експериментальну версію електричного хетчбека Leaf, створену з урахуванням специфіки роботи рятувальних служб. Автомобіль являє собою мобільну електростанцію, яка повинна забезпечувати електроенергією фахівців на місці техногенних катастроф і природних катаклізмів.

Ключова особливість такого автомобіля - додатковий блок акумуляторів, які можуть живити медичне та спеціальне технічне обладнання. Автовиробник стверджує, що запасу батарей на 62 кВт-год вистачить, щоб протягом шести діб забезпечувати електроенергією середньостатистичний європейський дім для однієї сім'ї. Що стосується професійного обладнання рятувальників, то Re-Leaf може протягом 24 годин живити відбійний молоток, спрямовану вентиляційну систему, прилад ШВЛ або 100-ватний прожектор.

Nissan позначив дату показу проекту «Z»

 Компанія Nissan опублікувала короткий ролик, в якому назвала дату прем'єри нової моделі Z-серії. Як виявилося, дебют наступного спорткара японської марки не за горами - 16 вересень

Забудьте про всякі індекси 300 або 400Z - їх немає, а буде лише назва Z Proto. Це, до речі, не дуже добре в плані сприйняття новинки, так як назва може означати лише те, що нам «викотять» прототип, як це, власне, було в 2005 році, коли публіці показували прототип «Ская» - Skyline GT-R Proto.

Втім, за деякими даними відомо, що коли автомобіль вийде зі стадії прототипу він дійсно отримає 400-ий індекс. Повідомляються і деякі технічні подробиці, наприклад, те, що машина отримає платформу Infiniti Q60 з двохважелем підвіскою спереду і багатоважеля ззаду. Інформація про силових установках для спорткара поки суперечлива. За деякими даними, в рух новинку буде приводити ДВС - 3,0-літровий бітурбомотор V6 потужністю понад 400 кінських сил, пару якому складе механічна коробка передач або автомат. Інші джерела вважають, що автомобіль все ж може отримати певний рівень електрифікації.

Nissan знову переніс прем'єру спорткара 400Z

 Випустити заміну моделі 370Z заважають фінансові труднощі. Цікаво, але нові терміни виходу залишаються досі неназваними

В кінці травня Nissan представив чотирирічну стратегію розвитку. Серед іншого, вона мала на увазі випуск 12 нових моделей протягом 18 місяців - тобто до кінця 2021 року. У числі новинок був анонсований і спорткар серії Z. І тепер британське видання Auto Express стверджує, що ця машина вийде з запізненням.

Новий часовий період -2022 рік, та й той позначається лише датою презентації - на ринок автомобіль взагалі вийде лише в 2023 році. Цікаво, що повністю новим спорткар з передбачуваним ім'ям 400Z не буде: переробивши дизайн, в якому будуть міститися відсилання до класичних 240Z і 260Z, машині збережуть переважно стару архітектуру. При цьому двигун встановлять умовно новий - трилітровий V6 від Infiniti Q60.

Новий Nissan Qashqai помітили під час тестів

 Прем'єра Nissan Qashqai нового покоління відбудеться до кінця нинішнього року, а продажі японського кросовера стартують в 2021 році

Фотошпигунам вдалося зняти кросовер Nissan Qashqai нового покоління під час дорожніх тестів. Знімки автомобіля виклало видання Motor1. За їхніми даними, прем'єра новинки відбудеться до кінця нинішнього року, а продажі машини стартують в 2021 році.

На знімках машина прихована під камуфляжем. Однак уже зараз можна сказати, що машина отримає традиційну V-образну решітку радіатора, фари в стилі недавно представленого кроссовера Kicks і вузькі ліхтарі. За габаритними розмірами новий Qashqai буде не сильно відрізнятися від свого попередника. Всі технічні характеристики кросовера поки тримаються в секреті. Пол неофіційними даними, автомобіль буде доступна як з традиційними, так з гібридними силовими установками.

Автомобіль буде сам ділитися енергією

 Японська компанія Nissan розвиває нову технологію, яка дозволить заощадити на платній парковці

Ідея про те, що електромобілі можуть не тільки отримувати енергію, а й віддавати її назад, не нова. Багато виробників електромобілів (в тому числі і Tesla) розробляють екосистеми, які дозволять «заправляти» машину по ночах використовуючи дешеві тарифи і назад віддавати енергію в денний час.

Однак Nissan вирішив піти далі. Вперше в світі власники електромобілів зможуть віддавати енергію від своїх батарей назад в мережу в якості оплати за стоянку! Поки подібна послуга доступна тільки в виставковому центрі Nissan в Йокогамі. Можна припустити, що в майбутньому подібна технологія з'явиться на багатьох платних парковках - водії електрокарів зможуть вибирати як їм зручніше платити: грошима або електрикою. І з огляду на, що з кожним роком електромобілі отримують все більш ємкі акумулятори, не виключено, що останній спосіб оплати стане дуже популярним.

Наступник спорткара Nissan 370Z збереже механічну коробку

 Прем'єра нового спорктара японської марки, який отримає 400-сильний двигун, відбудеться 15 вересня

Компанія Nissan опублікувала відеотізер нового спорткара, який стане ідеологічним наступником моделі 370Z. З ролика стає зрозуміло, що автомобіль буде доступний з шестиступінчастою механічною коробкою передач.

У відео також можна почути звук двигуна, яким оснастять новий спортивний автомобіль. Імовірно, мова йде про трилітровому агрегаті V6 з двома турбінами, який встановлюють, наприклад, на Infiniti Q50 і Q6, де він розвиває 406 л. с. і 474 Нм крутного моменту. Альтернативою механічної трансмісії стане 9-діапазонний «автомат».

Що стосується зовнішності, то у автомобіля будуть риси класичного купе Datsun 270Z, яке в 2019 р відзначило свій 50-річний ювілей. При цьому загальні габарити автомобіля можна зіставити з нинішнім 370Z.

Nissan представив довгоочікуваний спорткар Proto Z

 На шоу в Йокогамі нарешті показали наступника 370Z, але серійний автомобіль, який з'явиться в наступному році, зовні буде мінімально від нього відрізнятися

Зовнішність Z Proto розроблений під керівництвом старшого віце-президента по дизайну Nissan Альфонсо Альбайса, в екстер'єрі автомобіля можна знайти схожість з минулими моделями Z-серії. Пропорції кузова з довгим капотом і спадаючої лінією даху - це данина першому Datsun 240Z покоління S30 (1969 рік). Круглі фари з двома напівкруглими секціями ДГЗ і нарочито груба, прямокутна по формі решітка радіатора - це теж відсилання до покоління S30.

Силовий агрегат розташований подовжньо. У прототипі застосовується 3,0-літровий бензиновий V6 з подвійним турбонаддувом - це двигун від люксового купе Infiniti Q60, тобто розвиває 400 к.с. Мотор поєднується з 6-ступінчастою МКП і заднім приводом. Відомо, що новий Z буде мати помітно меншу споряджену масу, ніж Q60, який важить тисячу вісімсот двадцять п'ять кг, тобто у спорткара Nissan очікується ще більше висока енергоозброєність.

Прощальну версію Nissan GT-R оснастять 720-сильним двигуном

 Життєвий цикл двухдверкі Nissan GT-R (R35) підійде до кінця 2022 року, повідомляє японський журнал Best Car Web з посиланням на власні джерела. Одночасно з цим компанія випустить прощальну версію Final Edition

Фінальний варіант Nissan GT-R оснастять мотором від GT-R50, дрібносерійної версії спорткара для колекціонерів, вартістю майже мільйон євро. Її 3,8-літровий мотор V6, доопрацьований відділенням Nismo, укомплектований турбокомпресорами від гоночних машин класу GT3, високопродуктивними паливними і олійними форсунками, а також поліпшеною системою запалювання, що дозволяє йому розвивати 720 сил і 780 Нм моменту.

За попередньою інформацією, тираж Nissan GT-R Final Edition складе всього 20 екземплярів. Раніше повідомлялося, що Nissan GT-R наступного покоління стане гібридом: суперкар отримає силову установку з системою рекуперації кінетичної енергії. Аналогічна технологія вже використовується, наприклад, на гоночному боліді Nissan GT-R LM Nismo.

Новий Nissan Qashqai - є питання і нюанси

 Компанія не зможе почати виробництво наступного покоління популярного кросовера в термін. Випуск відкладений на півроку

Nissan планував почати випуск Кашка нового покоління в жовтні 2020 року, і чекати кросовер залишалося б лише місяць, але тепер виробництво автомобіля не почнеться до середини 2021 року. Про це виданню Financial Times повідомили два джерела в компанії, уточнивши, що дата постановки машини на конвеєр до сих пір не вибрана. Прототипи Nissan Qashqai продовжують відчувати на дорогах загального користування.

Як передає журнал «За кермом», затримка в чому пов'язана з наслідками пандемії, яка змінила пріоритети компанії. Затримка також може дати Nissan більше часу на підготовку до форс-мажору - якщо Великобританія не укладе угоду з Європейським союзом після виходу з ЄС, з огляду на той факт, що Qashqai збираються виробляти на заводі в британському Сандерленді.

У Росії стартував продаж оновленого кросовера Nissan X-Trail

 Компанія Nissan оголосила про старт російських продажів кросовера X-Trail 2020 модельного року. Автомобіль отримав новий варіант обробки салону, розширений список опцій. Технічна частина автомобіля залишилася без змін

Найважливіша зміна - поліпшена мультимедійна система, обзавелася вдосконаленим інтерфейсом, що дозволяє підключати мобільні пристрої по протоколам Apple CarPlay або Android Auto. За допомогою програми Яндекс.Авто тепер можна проектувати навігацію на дисплей системи. З'явилася і можливість голосового управління.

Кросовери з попередньо встановленою операційною системою Яндекс.Авто отримали доступ до функції кругового огляду. У найбільш багатих виконаннях SE Top і LE Top можна оснастити позашляховик штатної функцією дистанційного запуску двигуна: реалізується вона за допомогою додаткової кнопки на ключі.

Nissan GT-R - нові подробиці

 У недавньому заяві головний операційний директор Nissan Motor Ашвані Гупта повідомив, що чекати нове покоління залишилося недовго

За словами Гупти, компанія знаходиться в процесі масштабного оновлення модельного ряду в США. Це стосується в тому числі і GT-R. Новий флагманський спорткар повинен з'явитися в 2023 році. Також представник японської компанії зазначив, що Nissan розглядає можливість установки гібридної трансмісії, орієнтованої на продуктивність. Вона зможе рекуперировать кінетичну енергію, після чого пускати її на прискорення. Схожа технологія застосовується в спортпрототип GT-R LM Nismo класу LMP1-H, використовуваному в Ле-Мане.

Цікаво, що нові відомості серйозно суперечать деяким торішнім витокам. Зокрема, рік тому повідомлялося, що нинішній Nissan GT-R може протриматися на конвеєрі до 2027-го. Цілком ймовірно, що відбуваються всередині Nissan зміни призвели до того, що проект нового GT-R вирішили зрушити на більш ранній термін. Хоча, існує думка, що глибоку кризу в компанії і не благоволить до збільшення інвестицій в розробку «іміджевих» моделей.

Седан Nissan Maxima буде замінений електромобілем у 2022 році

 Nissan Maxima є важливою моделлю для компанії на американському ринку. Але жити їй залишилося недовго: вже у 2022-му її замінять абсолютно новою моделлю

Доля Nissan Maxima вирішена двома тенденціями: скороченням ринку седанів і зростанням попиту на електромобілі. В результаті вже через два роки Maxima буде замінена новою «електричкою». Про це в інтерв'ю Automotive News розповів головний операційний директор Nissan Ашвані Гупта (Ashwani Gupta).

Очікується, що наступник Максими буде виконаний в стилі торішнього концепту IMs. У це неважко повірити, оскільки він витриманий в тому ж стилі, що і новий електричний кросовер Ariya, який вже став серійним. Також представник японської компанії розповів про долю інших моделей. Бюджетний седан Versa може не вижити: він оновиться у 2022-му, але поточне покоління стане останнім. Altima тільки недавно пережила редизайн, наступний рестайлінг намічений на 2022 рік. Спорткупе 370Z нарешті знайде спадкоємця у 2022-му, але у нього буде інше ім'я. Очікується, що він отримає 3,0-літровий битурбо-V6. Новий GT-R вийде в 2023-м.

Mercedes-Benz X-Class відродиться, але лише частково

 Німецький пікап поділиться своїм шасі з новим Nissan Frontier, до випуску якого вже готуються в США

В основі X-Class, як і Frontier, лежить платформа Nissan Navara . Однак якщо японському пікапу вона дісталася практично без змін, то для преміальної німецької моделі «візок» істотно доопрацювали. Зокрема, X-Class отримав модернізовану підвіску. За інформацією журналістів, розробка інженерів Mercedes-Benz може перекочувати на оновлений Nissan Frontier.

При цьому Frontier збереже і колишній силовий агрегат (V6 об'ємом 3,6 літра), і загальну структуру кузова, а дизайн екстер'єру та інтер'єру зазнає істотних змін. Подробиці про оновленому пікапі з'являться ближче до прем'єри, яка відбудеться протягом наступного року. Поки ж компанія поділилася єдиним тизером новинки, на якому видно лише її обриси. Нагадаємо, що X-Class відправили у відставку лише через кілька років з моменту виходу, без перспектив появи другого покоління і без наступника.

Дебютував найменший кросовер Nissan

 Компанія Nissan представила компактний концептуальний кросовер Magnite, серійна версія якого дебютує незабаром в Індії. Модель стане найменшим SUV в лінійці японської марки

Передбачається, що товарний кросовер, який представлять до кінця року, вийде практично таким же, як і його концепт. Новинку побудують на модернізованій версії масштабируемой платформи CMF-A, а в модельній ієрархії марки вона займе місце на сходинку нижче Juke другого покоління.

За попередніми даними, Nissan Magnite запропонують в Індії з 1,0-літровим бензиновим трициліндровим мотором потужністю 72 л. с., що працює разом з п'ятиступінчастою "механікою" або "роботом". Крім того, кросовер буде доступний з 9,5-сильною «турботройкой» об'ємом 1 л, що діє в парі з варіатором.

Цікаво, але кросовер може з'явитися і в Росії. У березні у відкритій базі Федерального інституту промислової власності (ФИПС) було зареєстровано назву Datsun Magnite. З огляду на, що бренд Datsun йде з вітчизняного ринку, новинку можуть запропонувати під маркою Nissan.

Nissan виконав «Арію»

 Компанія Nissan представила свій перший серійний електричний кросовер. Новинка отримала назву Ariya і буде продаватися по всьому світу, в тому числі і в Росії. Точні дати появи машини на вітчизняному ринку поки невідомі

Дизайн серійного кросовера не сильно відрізняється від однойменного концепт-кара, представленого в кінці 2019 року в рамках Токійського автосалону. Довжина Ariya склала 4595 мм, а ширина - 1850 міліметрів. Таким чином, за своїми розмірами кросовер порівняємо з моделлю X-Trail , а його основним конкурентом називається Tesla Model Y. У салоні кросовера встановлюються два 12,3-дюймових екрану і проекційний дисплей. Мультимедійна система автомобіля вміє оновлюватися «по повітрю». Сенсорні кнопки управління клімат-контролем вбудовані в центральну консоль. Обсяг багажника досягає 468 літрів.

Всього клієнтам запропонують п'ять модифікацій Ariya. Новинку можна буде придбати з батареєю ємністю 63 або 87 кіловат-годин. Передньопривідний кросовер оснащується одним електромотором потужністю 218-242 кінських сили. Повнопривідні модифікації отримали силову установку потужністю 278-305 кінських сил. Запас ходу у кросовера в залежності від версії варіюється від 360 до 500 км по циклу WLTP.

Nissan GT-R підготували для бездоріжжя

 Nissan GT-R часто піддається тюнінгу. Доробки в основному мають одну спрямованість - підвищення потужності і поліпшення швидкісних показників. А як щодо позашляхових показників?

Звичайно ж, це питання звучить шалено щодо GT-R , проте один з власників їм все-таки перейнявся. Так і народився проект Nissan GT-R Offroad Godzilla 2.0, який тепер виставлено на продаж. На японський спорткар були встановлені більш пухкі шини. Назвати їх грязьовими за мірками повноцінних позашляховиків не вийде, але це явно не те, що очікуєш побачити на Nissan GT-R. Плюс до цього дорожній просвіт збільшений на 12 см. Якщо врахувати, що під стандартним GT-R налічується 11 см, то підсумковий кліренс складе значні 23 см.

На даху з'явився багажник з запаскою, рейлінги і світлодіодна «люстра». На арки встановлені пластикові розширювачі, в передній бампер інтегровані незвичайні противотуманки. За даними майданчики Classic Youngtimers Consultancy, де автомобіль виставлено на продаж, потужність 3,8-літрового V6 перевищує 600 к.с. Це більше, ніж у GT-R Nismo, який здатний розганятися з 0 до 100 км / год за 2,9 секунди.

Nissan розкрив подробиці про новий електрокроссовере

 Компанія Nissan продовжує готуватися до дебюту нового електричного кросовера Ariya, презентація якого відбудеться на наступному тижні. На цей раз японська марка опублікувала коротке відео з подробицями про машину, в якому демонструються деякі деталі дизайну моделі

У новому відео електрокроссовер періодично з'являється в кадрі. Можна помітити, що серійна модель практично повністю повторює дизайн концепт-кара Ariya, показаний компанією в минулому році. Електрокар отримав таку ж тонку передню оптику і світлодіодну «стрічку», яка проходить по всій ширині задньої частини кузова і з'єднує LED-ліхтарі.

Під задньою світлодіодним смугою електрокроссовера буде розташовано назву марки, виконане великим шрифтом. Деталі інтер'єру поки триматися в секреті, проте якщо японські інженери вирішать повторити в серійної моделі внутрішню обробку салону концет, Ariya отримає мінімалістський інтер'єр, в якому велику частину приладової панелі займуть два широких дисплея.

Електричний Nissan Ariya буде обладнаний силовою установкою c двома електромоторами сумарною потужністю 200 кінських сил. Крім цього, в оснащенні електрокара з'явиться автопілот, який зможе керувати прискоренням і гальмуванням автомобіля, даючи водієві можливість на час прибирати руки з керма.

У 1,9 мільйона Ниссанов на ходу може відкритися капот

 Nissan оголосив про масштабне відкликання, який зачіпає 1,9 млн автомобілів, проданих в Північній Америці

Сервісна кампанія стосується моделі Altima 2013-2018 років випуску (в РФ відома як Teana). У неї існує ризик мимовільного відкриття капота, пов'язаний з дефектом механізму його замикання. Проблема полягає в ненадійному антикорозійному покритті засувки капота: з часом покриття може відшаруватися від металу, гачок заіржавіє і не зможе належним чином тримати капот, що загрожує його відкриттям на високих швидкостях.

Nissan повідомив власників Altima про необхідність вчасно проходити ТО і змащувати додаткове кріплення, яке покликане утримати капот при виході з ладу основний засувки. Разом з тим, японці продовжують пошук вирішення проблеми покриття, що відшаровується. Дефект стосується виключно автомобілів, проданих на американському ринку, тобто вітчизняним власникам "Теан" хвилюватися не варто.

Nissan привезе в Росію новий електрокар і оновить модельний ряд

 Компанія Nissan розповіла про плани привезти в Росію новий електромобіль. Також марка готується повністю оновити модельну лінійку в найближчі чотири роки

Nissan пообіцяв в найближчі чотири роки повністю оновити свій російський модельний ряд. Цей план є частиною глобальної стратегії виробника.

Йдеться як про модернізацію вже існуючих автомобілів - Qashqai , X-Trail і Murano, так і про принципово нових машинах, в першу чергу - кросовери і позашляховики сегментів B, C і D. Також компанія підтвердила намір поставляти в нашу країну електромобіль, не уточнивши , втім, термінів. Судячи з усього, це буде не популярний хетчбек Leaf, а знову-таки кросовер - новий Ariya. Всім новим моделям в РФ обіцяні передові технології Intelligent Mobility, включаючи частковий автопілот ProPILOT і мережеві можливості взаємодії з іншими учасниками руху і інфраструктурою.

Nissan розробляє план виживання в Європі

 Nissan почав відчувати серйозні проблеми ще до пандемії, яка лише посилила кризу. У 2019 компанія приступила до оптимізації виробничих потужностей, скорочень штату і продажу підрозділів

Вже після падіння продажів на тлі коронавируса з'явилися чутки, що Nissan повністю піде з Європи. Однак поки виробник не готовий відмовитися від такого великого ринку. Але залишати все по-старому теж не можна. Тепер стало відомо, як Nissan реорганізує свою діяльність в Старому Світі.

Щоб знизити витрати і наростити прибуток, японська компанія має намір сконцентруватися на випуску кросоверів і комерційних автомобілів. Для цього буде потрібно закрити завод в Барселоні (Іспанія) і звільнити дві-три тисячі працівників. Зараз на іспанській фабриці Nissan випускаються пікап Navara і електричний фургон e-NV200. Виробництво першого можуть перенести в ПАР, другого - на завод Renault до французького Мобеж.

Більш тісна інтеграція з Renault є ще одним пунктом плану з порятунку Nissan. Зокрема, альянс розглядає можливість перенесення виробництва кросоверів Renault Kadjar і Captur на завод Nissan в британському Сандерленді. Такий варіант виглядає логічним у світлі того, що там вже випускаються Qashqai і Juke. Правда, не зовсім ясно, як він співвідноситься з виходом Великобританії з ЄС (ходили чутки, що між ЄС і Великобританією можуть бути введені взаємні торговельні мита). В цілому взаємини Renault і Nissan будуть переглянуті. Компанії розділять між собою ролі в різних сферах: в деяких з них Renault виступить лідером, а Nissan послідовником, в інших - навпаки. Зокрема, японська компанія займе чільну роль у справі кросоверів, в той час як Renault виявиться лідером в сфері комерційних фургонів і компактних міських автомобілів. За даними Reuters, ідея полягає в тому, що кожен з членів Альянсу сконцентрується на найбільш близькою йому сфері.

Кросовер Nissan Kicks оновився

 Компактний міський кросовер Nissan Kicks, який випускають з 2016 року, пережив оновлення. Автомобіль отримав помітні візуальні зміни і технічні нововведення

При збереженні фірмового стилю Kicks отримав істотно змінену «морду». V-подібна решітка порядком збільшилася в розмірах, а нові світлодіодні фари стали довшими і тоншими. Ззаду нововведень куди менше. Дизайнери розробили новий бампер і змінили графіком ліхтарів (їх конфігурація при цьому залишилася колишньою). Усередині оновлення і зовсім не відчувається. Виробник повідомляє, що проапгрейділі медіасистему і щиток приладів.

Але головні нововведення приховані від очей. Nissan Kicks вперше отримав фірмову систему e-Power, яка кілька років встановлюється на японські автомобілі компанії, в тому числі Nissan Note . Кросовер приводиться в рух 129-сильним електродвигуном EM57. Він живиться від крихітної літій-іонної батареї ємністю 1,57 кВт * год, яку постійно заряджає 1,2-літровий 3-циліндровий ДВС (79 к.с.). Привід - тільки передній.

Nissan відновив виробництво автомобілів

 Російський завод Nissan , розташований в Санкт-Петербурзі, з 18 травня відновив виробництво автомобілів. Через падіння попиту на авто і «коронавірусних» канікул підприємство знаходилося в просте останні півтора місяці (з 30 березня), тепер воно продовжить роботу в дві зміни.

«Для гарантії безпеки та здоров'я працівників на підприємстві впроваджені додаткові заходи боротьби з поширенням вірусної інфекції: посилений медичний контроль, проводиться контроль температури тіла всіх співробітників, нанесена спеціальна розмітка для збереження соціальної дистанції, проводиться додаткова дезинфицирующая обробка приміщень. Всі співробітники забезпечені засобами індивідуального захисту, а також антисептиками », - заявив пресі представник компанії.

Відзначається, що офісні співробітники заводу будуть працювати в дистанційному режимі. У Nissan уточнюють, що в червні підприємство може призупинити виробництво через низький попит або нестачі автокомпонентів з європейських заводів. Нагадаємо, що в 2019 році петербурзький завод Nissan скоротив випуск на 7,4%, до 52,3 тис. Автомобілів. Більшість з них припадає на кросовер Qashqai - 27,3 тисяч примірників. Проектна потужність російського заводу Nissan - 150 000 машин в рік.

Кросовер Nissan Kicks отримав турбомотор від Renault Arkana

 Компанія Nissan представила оновлений компактний кросовер Kicks, який став доступний з 1,33-літровим наддувним двигуном

Компанія Nissan представила оновлений компактний кросовер Kicks для індійського ринку. Модель отримала новий наддувний двигун, який в Росії відомий по купе-кросоверу Renault Arkana.

Йдеться про 1,33-літровому турбированном чотирициліндровий мотор спільної розробки Renault і Daimler. На індійському Kicks агрегат видає 156 л. с. і 254 Н • м крутного моменту. Двигун працює з шестиступінчастою механічною коробкою передач або з варіатором, який вперше отримано доступ до для кросовера в Індії.

Базовий мотор залишився колишнім: атмосферник робочим об'ємом 1,5 л, який видає 106 сил і 142 ньютон-метра. Трансмісія - п'ятиступінчаста «механіка». При цьому єдиний дизельний двигун - 1,5-літровий 110-сильний агрегат - зник з лінійки.

Nissan 400Z отримає дуже потужний мотор

 Очікується, що японська компанія представить наступника «двухдверкі» Nissan 370Z протягом найближчих 12 місяців

Компанія Nissan не планує відправляти спортивний автомобіль Nissan Z у відставку, так як він важливий для іміджу бренду. Нинішній Nissan 370Z є еволюцію 350Z . Причому випускається цей двомісний автомобіль з 2008-го, а останнє оновлення було в далекому 2012 році. А значить, зміна генерації напрошується вже давно. Раніше передбачалося, що ми зможемо побачити новий Z не раніше, ніж через півтора-два роки, тепер же стало відомо про те, що презентація пройде або до кінця поточного року, або на початку наступного.

Очікується, що для нового Nissan Z адаптують платформу від родинних Infiniti Q50 і Q60. У них же спорткар, ймовірно, запозичить і двигун - повністю алюмінієвий трилітровий твін-турбомотор V6 сімейства VR, в нього також входить «движок» об'ємом 3,8 літра, яким оснащується Nissan GT-R . Віддача для «двухдверкі» наступного покоління поки не називається, але, ймовірно, вона буде дорівнює приблизно 400 к.с. Так, у Q60 Red Sport потужність становить 405 к.с. При цьому таке повнопривідне чотиримісне купе вагою тисяча вісімсот двадцять-п'ять кг розганяється до 100 км / год за 5 секунд. Очікується, що динамічні характеристики легшого заднеприводного спорткара Nissan 400Z виявляться вище.

Nissan оголошує про старт продажів Nissan Qashqai 2020 го модельного року

 Компанія Nissan оголошує про старт продажів Nissan Qashqai 2020 го модельного року. Автомобіль, так само як і його старший побратим по ліні...